<<<<<<< HEAD

Gotuj z „Top Chef" w BUKOVINIE!

  • 19 styczeń 2014

W piątek 17 stycznia wystartował w BUKOVINIE cykl pokazów i warsztatów kulinarnych z uczestnikami I. edycji programu "Top Chef". Jako pierwsi dla gości BUKOVINY gotowali Executive Chef kuchni BUKOVINA Terma Hotel Spa Sylwester Lis, oraz jego przyjaciel, finalista programu Dariusz Kuźniak.

Cykl wydarzeń otworzyło w piątek 17 stycznia spotkanie z Dariuszem Kuźniakiem - szefem kuchni wielu restauracji, obecnie francuskiej L'Arc Varsovie i miłośnikiem kuchni molekularnej. wspólnie z Sylwestrem Lisem, zaprezentował on swoją kulinarną technikę i przygotował kilka swoich popisowych dań.

Obaj panowie zaprezentowali zróżnicowane techniki kulinarne, które śmiało można nazwać dziełami sztuki. Obrazy "namalowane" przez nich słodkimi elementami deserów nie tylko pięknie wyglądały, ale także wybornie smakowały. – Jest show, jest zabawa – przyznał z szerokim uśmiechem Dariusz Kuźniak, komentując na gorąco swoje wyczyny.

- Nigdzie indziej, niż w BUKOVINIE, nie zobaczycie takich kucharzy i ich popisów. Zapraszamy na kolejne pokazy i warsztaty - dodał Sylwester Lis, Executive Chef kuchni BUKOVINA Terma Hotel Spa.

W sobotę obaj mistrzowie sztuki kulinarnej zaprezentowali kolejny niesamowity show gościom, którzy bawili się podczas Nocy Basenów. Zanim na scenie pojawił się kubański duet Eddy & Jony, Lis i Kuźniak zadziwili gości Termy BUKOVINA.

Na pierwszy ogień poszły desery, potem mogliśmy obejrzeć zapierający dech w piersiach kulinarny show z wykorzystaniem ciekłego azotu, a na końcu "wybuchały" czekoladowe jajka niespodzianki, wypełnione… cukrem i ciekłym azotem. To był prawdziwy gwóźdź programu, panowie Lis i Kuźniak słusznie zebrali gromkie brawa od publiczności.

- Super wyszło i cieszę się, że przede wszystkim gościom się podobało - przyznał Dariusz Kuźniak. - Dobrze nam się razem pracowało i już nie mogę się doczekać kolejnych pokazów - dodał Sylwester Lis.

Wstęp na pokaz (zawsze w piątek) jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Z kolei zawsze następnego dnia podczas warsztatów będzie można zgłębić swoją wiedzę pod okiem Sylwestra Lisa i jednego z zaproszonych gości. Koszt uczestnictwa dla jednej osoby wynosi 120 zł.

Już teraz zapraszamy Państwa na kolejny weekend 24-25 stycznia, kiedy to w BUKOVINIE pojawi się kolejny uczestnik programu „Top Chef” - Marcin Piotrowski, m.in. złoty i srebrny medalista Mistrzostw Europy i Świata BBQ (barbecue).
 

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Bukowiańskie Towarzystwo Geotermalne Sp z o.o., ul. Sportowa 22, 34-350, Bukowina Tatrzańska Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane