<<<<<<< HEAD

Pierwszy kulinarny szlak Podhala z BUKOVINĄ

  • 22 październik 2014

Na Podhalu został otwarty pierwszy kulinarny szlak „Smaki Podhala”. Na wyjątkowo pysznej mapie nie mogło zabraknąć restauracji kompleksu BUKOVINA Terma Hotel SPA, której Szefem Kuchni jest znany i ceniony kucharz – Sylwester Lis. To on na co dzień proponuje gościom niezapomniane smakowe doznania.

Wśród 30 wybranych restauracji i karczm na kulinarnym szlaku Podhala, znajduje się restauracja Morskie Oko prowadzona przez Szefa Kuchni BUKOVINA Terma Hotel SPA – Sylwestra Lisa. Każda z wybranych restauracji wybrała jedno flagowe danie – to polędwica i rostbef wołowy z móżdżkiem cielęcym, musem z ziemniakami i chipsami z marchwi oraz topinamburu. Smak zaskakujący, ale niezapomniany.


„Bardzo nas to cieszy, że nasza restauracja znalazła się na szlaku. Zależało nam, żeby gościom zaproponować smak rodem z Podhala, ale w oryginalnej i nowoczesnej formie, bo właśnie z takiej kuchni słynie nasza restauracja” – mówi Sylwester Lis, Szef Kuchni BUKOVINA Terma Hotel SPA.

Restauracja „Morskie Oko” prowadzona przez Sylwestra Lisa to wyjątkowe połączenie tradycyjnej góralskiej kuchni z nowoczesną kuchnią międzynarodową. Nie brakuje w niej elementów regionalnych i autorskich przepisów, ale także inspiracji z najdalszych zakątków świata. Bukowiańskie menu pełne jest niesamowitych przysmaków, które urzekają nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Harmonogram Przerw technologicznych

Szanowni Państwo, w trosce o naszych Gości pragniemy poinformować, iż w związku z planowaną przerwą technologiczną,

w dniach 18-22.11.2019 kompleks BUKOVINA Resort będzie nieczynny.

Harmonogram zamknięcia poszczególnych basenów:

              30.09 – 04.10 – Jaskinia nad Porońcem

07.10 – 11.10 – Cepersko Płań

   14.10 – 18.10 – Strefa Dziecięca

     21.10 – 25.10 – Niebiesko Dolina

25.11 – 29.11 – Bulgotnik

18-22.11.2019 – zamknięty cały obiekt

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij