<<<<<<< HEAD

Studenci francuskiej Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere szkolili się w BUKOVINIE

  • 23 kwiecień 2013

W miniony piątek dobiegł końca miesięczny pobyt francuskich studentów Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere w BUKOVINA Terma Hotel Spa. Francuzi doskonalili pod Tatrami swoje umiejętności w różnych obszarach: recepcja hotelowa, kuchnia oraz obsługa gości w restauracji Morskie Oko.

Do załogi kelnerów restauracji Morskie Oko w ****Hotelu Bukovina dołączył Luc-Olivier, który szybko się zaaklimatyzował i został przez pracowników ochrzczony imieniem Łukasz. – Luc-Olivier pochodzi z małej miejscowości niedaleko Lyonu, to bardzo towarzyski, sympatyczny i pracowity chłopak. Już drugiego dnia pobytu u nas starał się mówić w języku polskim, bazując na kilku zwrotach, które zapamiętał. Zawsze uśmiechniety i pomocny, bardzo szybko wkomponował się w obsługę restauracji i gdyby nie jego francuski akcent, mógłby śmiało uchodzić za... naszego krajana. Łukasz, jak go nazywaliśmy, to mołdy chłopak pełen pasji i chęci do własnego rozwoju. Pomimo bariery językowej, bardzo chętnie pomagał w obsłudze gości hotelowych, wspierając sie językiem angielskim, ale bazując bardziej na polsko - francuskiej mieszance językowej – opowiada z uśmiechem na twarzy Grzegorz Dziedzic (pierwszy z prawej na zdjęciu poniżej), kierownik restauracji w BUKOVINIE

 

Natascha i Luc Olivier (za nią) z załogą restauracji Morskie Oko w ****Hotelu BUKOVINA. Fot. BUKOVINA.

Strasznie się cieszę, że spędziłam miniony miesiąc akurat w BUKOVINIE. Moi znajomi dziwili się, dlaczego tam jadę, ale ja wiedziałam, że mogę się tam nauczyć czegoś nowego. I nie zawiodłam się! – przyznaje Natascha, która pracowała pod okiem Sylwestra Lisa, szefa kuchni w Bukovina Terma Hotel Spa.

Pan Sylwester pokazał mi, na czym polega nowoczesna kuchnia, jak można stare receptury odświeżyć i połączyć z obowiązującymi trendami kulinarnymi. Szczególnie spodobała mi się kuchnia w stylu fusion, której Pan Sylwester jest mistrzem – dodała Natascha.


Jak natomiast miesięczny pobyt Nataschy w BUKOVINIE ocenił Sylwester Lis? – Pracowita i sumienna dziewczyna, widać, że przyjechała do nas po to, by się czegoś nauczyć, a nie tylko by ‘’odbębnić’’ staż. Starała się ze wszystkich sił, robiła wszystko z maksymalnym zaangażowaniem. Było miło – słyszymy z ust szefa kuchni BUKOVINY.
Chcielibyśmy podziękować wszystkim za gościnę – mówią zgodnie Luc-Olivier i Natascha. – Pan Dyrektor Mazurkiewicz zawsze uśmiechnięty, podobnie jak Pan Lis, który zawsze miał dla mnie dobre słowo – mówi Natascha. – Pan Dziedzic i reszta chłopaków z restauracji są świetni ! Super mi się z nimi pracowało, aż żal było wyjeżdżać – zdradził Luc-Olivier.

 

Od lewej: Szef Kuchni BUKOVINA Sylwester Lis, Natascha, Dyrektor Hotelu BUKOVINA Adam Mazurkiewicz, Luc-Olivier. Fot. BUKOVINA

Helene i Janis natomiast odbyły swoje staże przyglądając się pracy recepcji **** Hotelu Bukovina. Miłe, uśmiechnięte i chłonące wiedzę – tak w skrócie można je scharakteryzować. Warto w tym miejscu przypomnieć, że to nie pierwsza współpraca BUKOVINY z francuską szkołą. W poprzednich dwóch latach pod Tatry przyjeżdżali francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci tejże szkoły.

 

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Bukowiańskie Towarzystwo Geotermalne Sp z o.o., ul. Sportowa 22, 34-350, Bukowina Tatrzańska Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane