<<<<<<< HEAD

Studenci francuskiej Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere szkolili się w BUKOVINIE

  • 23 kwiecień 2013

W miniony piątek dobiegł końca miesięczny pobyt francuskich studentów Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere w BUKOVINA Terma Hotel Spa. Francuzi doskonalili pod Tatrami swoje umiejętności w różnych obszarach: recepcja hotelowa, kuchnia oraz obsługa gości w restauracji Morskie Oko.

Do załogi kelnerów restauracji Morskie Oko w ****Hotelu Bukovina dołączył Luc-Olivier, który szybko się zaaklimatyzował i został przez pracowników ochrzczony imieniem Łukasz. – Luc-Olivier pochodzi z małej miejscowości niedaleko Lyonu, to bardzo towarzyski, sympatyczny i pracowity chłopak. Już drugiego dnia pobytu u nas starał się mówić w języku polskim, bazując na kilku zwrotach, które zapamiętał. Zawsze uśmiechniety i pomocny, bardzo szybko wkomponował się w obsługę restauracji i gdyby nie jego francuski akcent, mógłby śmiało uchodzić za... naszego krajana. Łukasz, jak go nazywaliśmy, to mołdy chłopak pełen pasji i chęci do własnego rozwoju. Pomimo bariery językowej, bardzo chętnie pomagał w obsłudze gości hotelowych, wspierając sie językiem angielskim, ale bazując bardziej na polsko - francuskiej mieszance językowej – opowiada z uśmiechem na twarzy Grzegorz Dziedzic (pierwszy z prawej na zdjęciu poniżej), kierownik restauracji w BUKOVINIE

 

Natascha i Luc Olivier (za nią) z załogą restauracji Morskie Oko w ****Hotelu BUKOVINA. Fot. BUKOVINA.

Strasznie się cieszę, że spędziłam miniony miesiąc akurat w BUKOVINIE. Moi znajomi dziwili się, dlaczego tam jadę, ale ja wiedziałam, że mogę się tam nauczyć czegoś nowego. I nie zawiodłam się! – przyznaje Natascha, która pracowała pod okiem Sylwestra Lisa, szefa kuchni w Bukovina Terma Hotel Spa.

Pan Sylwester pokazał mi, na czym polega nowoczesna kuchnia, jak można stare receptury odświeżyć i połączyć z obowiązującymi trendami kulinarnymi. Szczególnie spodobała mi się kuchnia w stylu fusion, której Pan Sylwester jest mistrzem – dodała Natascha.


Jak natomiast miesięczny pobyt Nataschy w BUKOVINIE ocenił Sylwester Lis? – Pracowita i sumienna dziewczyna, widać, że przyjechała do nas po to, by się czegoś nauczyć, a nie tylko by ‘’odbębnić’’ staż. Starała się ze wszystkich sił, robiła wszystko z maksymalnym zaangażowaniem. Było miło – słyszymy z ust szefa kuchni BUKOVINY.
Chcielibyśmy podziękować wszystkim za gościnę – mówią zgodnie Luc-Olivier i Natascha. – Pan Dyrektor Mazurkiewicz zawsze uśmiechnięty, podobnie jak Pan Lis, który zawsze miał dla mnie dobre słowo – mówi Natascha. – Pan Dziedzic i reszta chłopaków z restauracji są świetni ! Super mi się z nimi pracowało, aż żal było wyjeżdżać – zdradził Luc-Olivier.

 

Od lewej: Szef Kuchni BUKOVINA Sylwester Lis, Natascha, Dyrektor Hotelu BUKOVINA Adam Mazurkiewicz, Luc-Olivier. Fot. BUKOVINA

Helene i Janis natomiast odbyły swoje staże przyglądając się pracy recepcji **** Hotelu Bukovina. Miłe, uśmiechnięte i chłonące wiedzę – tak w skrócie można je scharakteryzować. Warto w tym miejscu przypomnieć, że to nie pierwsza współpraca BUKOVINY z francuską szkołą. W poprzednich dwóch latach pod Tatry przyjeżdżali francuscy mistrzowie kuchni, wykładowcy Lycee Professionnel Hotelier La Segaliere oraz studenci tejże szkoły.

 

Harmonogram Przerw technologicznych

Szanowni Państwo, w trosce o naszych Gości pragniemy poinformować, iż w związku z planowaną przerwą technologiczną,

w dniach 18-22.11.2019 kompleks BUKOVINA Resort będzie nieczynny.

Harmonogram zamknięcia poszczególnych basenów:

              30.09 – 04.10 – Jaskinia nad Porońcem

07.10 – 11.10 – Cepersko Płań

   14.10 – 18.10 – Strefa Dziecięca

     21.10 – 25.10 – Niebiesko Dolina

25.11 – 29.11 – Bulgotnik

18-22.11.2019 – zamknięty cały obiekt

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij